Bel 050-3642579 of stuur bericht voor check VSO

Heeft u al een vaststellingsovereenkomst (VSO, of ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd) opgesteld of een concept? Voor € 99 checken we deze voor u op belangrijke punten en beoordelen we of deze uw positie en belangen voldoende behartigd (klik hier voor meer informatie).

Er samen uitkomen

.... met wederzijds goedvinden heet dat. Als er tussen werkgever en werknemer een probleem is ontstaan en samen doorgaan lijkt geen optie, dan is een regeling treffen door het aangaan van een VSO een goede manier om het probleem op te lossen.
Hiermee voorkom je onzekerheden die ontslagprocedures mee brengen, aan beide zijden. En er wordt rekening gehouden met beider belangen die door er afspraken over te maken ook beschermd worden. 
Natuurlijk is het altijd een compromis en moeten beide partijen iets inleveren, maar de zekerheid van wat je wel krijgt weegt vaak op tegen het ongewisse van procedures. En het bespaart beide partijen meestal veel zorgen, tijd, negatieve energie en procedurele kosten.

Wanneer?

Voor een formele opzegging van een dienstverband moet je in de meeste gevallen (soms zijn hiervoor in de branche ontslagcommissies ingesteld) naar het UWV of de rechter. Deze formele procedures kosten echter tijd en geld, moeten goed worden voorbereid, terwijl de uitkomst nogal 'ns onzeker is. Een beslissing behelst bovendien in principe meestal een "ja" of een "nee" en geeft recht op een standaard transitievergoeding. Het kan voor beide partijen aantrekkelijk zijn om dergelijke aspecten uit de weg te gaan en onderling afspraken op maat te maken. De formele procedure loopt via:

UWV:

  • Bedrijfseconomische omstandigheden, reorganisatie (bijv. i.v.m. Corona)
  • Langdurige arbeidsongeschiktheid / ziekte

Rechter, overige situaties zoals:

  • frequent ziekteverzuim
  • functionele ongeschiktheid
  • verwijtbaar gedrag
  • werkweigering ivm gewetensbezwaren
  • verstoorde arbeidsverhouding (arbeidsconflict)
  • andere omstandigheden
  • een combinatie van gronden (die ieder voor zich onvoldoende grond voor toestemming opleveren)

Wat doen wij voor u?

Meestal komt het initiatief van de werkgever. Wij stellen voor u vaststellingsovereenkomsten op. Dit zijn geen standaarddocumenten maar overeenkomsten die afgestemd moeten zijn op de specifieke situatie. Bovendien zijn er vakuilen, bijv. bij ziekte van werknemer die omzeild moeten worden. Maatwerk dus.

Sommige werkgevers maken gebruik van een VSO die al eerder is gebruikt als standaard. Deze checken we uiteraard voor u, toegespitst op de specifieke situatie (iedere situatie kan anders zijn). Ook gaan we voor u in gesprek en onderhandelen met de (jurist of advocaat) van de werknemer.

We worden het liefst geraadpleegd en ingeschakeld op een zo vroeg mogelijk moment. Dit biedt namelijk de beste kansen voor een goede oplossing. Gaat het om een verstoorde arbeidsverhouding, dan is mediation misschien een goede optie, zeker als herstel mogelijk lijkt. Wij maken altijd een inschatting van de situatie en geven advies wat de beste aanpak is. 

Neem voor vragen gerust contact met ons op!

Deel deze pagina