Bel 050-3642579 of stuur bericht voor check VSO

Voor € 99 checken we uw vaststellingsovereenkomst (VSO) op de belangrijke punten en beoordelen we of deze recht doet aan uw belangen en positie (klik hier voor meer informatie).

Vaak is het beter eerst goed naar uw situatie te kijken, de vraag te beantwoorden of een VSO wel de beste optie is en of er onderhandeld moet worden over de voorwaarden. Dit laatste is vaak het geval omdat een werkgever meestal begint met een relatief laag aanbod en bovendien vaak de situaties teveel vanuit eigen perspectief bekijkt.

er samen uitkomen

Als er tussen werkgever en werknemer of omtrent het dienstverband een probleem is ontstaan en samen doorgaan lijkt geen optie, dan is het aangaan van een vaststellingsovereenkomst een goede manier om het probleem op te lossen.
Hiermee voorkom je onzekerheden die ontslagprocedures mee brengen, aan beide zijden. En er wordt rekening gehouden met beider belangen die, door er afspraken over te maken, ook beschermd worden. 
Natuurlijk is het altijd een compromis en moeten beide partijen iets inleveren, maar de zekerheid van wat je wel krijgt weegt vaak op tegen het ongewisse van procedures. En het bespaart beide partijen meestal veel zorgen, tijd, negatieve energie en procedurele kosten.

Wanneer?

Voor een formele opzegging van een dienstverband moet de werkgever in de meeste gevallen (soms zijn hiervoor in de branche ontslagcommissies ingesteld) naar het UWV of de rechter. Deze formele procedures kosten echter tijd en geld, moeten goed worden voorbereid, terwijl de uitkomst nogal 'ns onzeker is. Een beslissing behelst bovendien in principe meestal een "ja" of een "nee" en geeft recht op een standaard transitievergoeding. Het kan voor beide partijen aantrekkelijk zijn om dergelijke aspecten uit de weg te gaan en onderling afspraken op maat te maken. De formele procedure loopt via:

UWV:

  • Bedrijfseconomische omstandigheden, reorganisatie (bijv. i.v.m. Corona)
  • Langdurige arbeidsongeschiktheid / ziekte

Rechter, overige situaties zoals:

  • frequent ziekteverzuim
  • functionele ongeschiktheid
  • verwijtbaar gedrag
  • werkweigering ivm gewetensbezwaren
  • verstoorde arbeidsverhouding (arbeidsconflict)
  • andere omstandigheden
  • een combinatie van gronden (die ieder voor zich onvoldoende grond voor toestemming opleveren)

Wat doen wij voor u?

Werknemers krijgen meestal een vaststellingsovereenkomst voorgelegd. Wij beoordelen of deze de belangen van de werknemer voldoende beschermen. Zo is er de vraag of eventuele WW niet in gevaar komt. En regelmatig is er sprake vanarbeidsongeschiktheid: dan is het zaak te kijken of het aangaan van zo'n overeenkomst wel een optie is en moeten problemen met het UWV worden voorkomen (dat risico is dan fors). 

En natuurlijk is een belangrijke vraag of u krijgt waar u gezien uw situatie recht op heeft en wat de eventuele gevolgen zijn, bijv. voor uitkering en pensioen. Dit brengen we voor u in kaart.

Omdat een werkgever meestal met een beginaanbod komt, valt er iets te onderhandelen. Menigeen staart zich blind op de (hoogte van de) transitie/ontslagvergoeding, maar dit is een bruto bedrag waarvan vaak nog de helft naar de fiscus gaat. Er zijn andere mogelijkheden. Wij zorgen dat u een goed resultaat krijgt en dat het pakket aan voorwaarden zo goed mogelijk aansluit bij wat u écht nodig hebt.

Het beste is ons te benaderen in een zo vroeg mogelijk stadium. Dit biedt namelijk de beste kansen op een goed resultaat. 

Deel deze pagina